Prisilka pred vrati

Foto: Žurnal24 Od januarja naj bi bilo v CPM kar 150 manj zaposlenih. Vzroka sta predvsem iztek
CPM. Prisilna poravnava naj bi bila 38-odstotna.
Oglej si celoten članek

Še ta teden naj bi vodstvo Cestnega podjetja Maribor (CPM) sodišču podalo predlog za začetek postopka prisilne poravnave. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da bo predlagalo poplačilo upnikov v višini 38 odstotkov. S tem bi se vodstvo podjetja tudi izognilo plačilu letošnjega regresa za letni dopust v celoti; zaposleni zanj niso prejeli izplačanega še niti evra.

Neuradno smo izvedeli tudi, da direktorju Janezu Škobernetu ni uspelo pridobiti bančnih garancij za posle za izgradnjo dela avtoceste Banja Luka–Doboj v Republiki Srbski. Rok za garancije se izteče konec leta. Ta dela naj bi opravljalo špansko podjetje Isolux Corsán. Škoberneta nam ni uspelo priklicati, prav tako ne prokurista Marka Plečka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.