Prispevki spet gor

Foto: Žurnal24 Za povečavo klikni na grafiko. (Foto: grafika Žurnala24)
Espeji. Za socialno varnost za januar do 134 evrov več.
Oglej si celoten članek

Podražitev. Samostojni podjetniki bodo morali ta mesec plačati bistveno višje zneske za prispevke. Prispevki (razen minimalnih) so namreč vezani na povprečno plačo, ki pa je novembra zaradi izplačil božičnic in 13. plač statistično zrasla.

Tisti, ki so leta 2009 zaslužili od 7.111 do 17.267 evrov, bodo za januar tako plačali 34 evrov več, tisti, ki so zaslužili več kot 60.436 evrov, pa 134 evrov več kot prejšnji mesec (več v tabeli).

Ker so bile decembrske plače nižje od novembrskih, je pričakovati, da se bodo prispevki od povprečnih plač prihodnji mesec spet spustili na nižjo raven. Za espeje, ki prispevke plačujejo od minimalne plače, bodo prispevki ostali višji za dobrih pet evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.