Pristopu dogovor brez razpisa

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Mariborska univerza s Pristopom sklenila letno pogodbo za medijski zakup brez javnega razpisa. Po Šoltesovem mnenju bi bil razpis potreben.
Oglej si celoten članek

Univerza v Mariboru je z oglaševalsko agencijo Pristop sklenila pogodbo, težko skoraj pol milijona evrov. Za najem ni objavila razpisa, čeprav bi kot javni zavod v skladu z zakonom za vsako naročilo, težje od 20 tisočakov, to morala storiti.

Na univerzi se branijo, da zakup medijskega prostora predstavlja izjemo. Po pisanju Večera se Računsko sodišče s tem ne strinja – če za zakup obstaja konkurenca in če gre za plačan posel, je potrebno spoštovati zakon in objaviti razpis.

Za reklamiranje skoraj pol milijona
Pogodba s Pristopom je vredna 445 tisoč evrov plus DDV. Denar naj bi bil razpršen med različne tiskane in elektronske medije, o letnem načrtu pa naj bi decembra razpravljal kolegij dekanov, ki jo je soglasno podprl.

Na univerzi so tako prepričani, da niso kršili nobenega zakona. Kakšna bo provizija Pristopa, Večer ne poroča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.