Pritožilo se je 940 študentov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Osemdeset odstotkov pritožb zaradi neodobrenega dodatka za bivanje.
Oglej si celoten članek

"Že dlje opažamo, da se podaljšujejo roki za odločanje o prispelih vlogah za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije," pravijo v Študentski organizaciji Slovenije (Šos). Prav tako se po njihovem opažanju podaljšujejo roki za odgovore na pritožbe prejemnikov Zoisovih štipendij. Zato ministrstvo za delo ter javni sklad za razvoj kadrov in štipendije javno pozivajo, naj zamude čim prej odpravijo.

Sklad kaže na ministrstvo

Na skladu za štipendije pravijo, da s pozivom niso seznanjeni. Pojasnjujejo, da zgolj preverijo, ali so pritožbe dovoljene in pravočasne ter ali jih je vložil upravičenec. Če so pogoji izpolnjeni, jo nadomestijo z novo odločbo, če tega ne morejo narediti, pa jo odstopijo v odločanje ministrstvu. Tam pravijo, da pritožbe rešujejo v skladu z vrstnim redom dospelosti. Ker se 80 odstotkov pritožb navezuje na upravičenost do dodatka za bivanje, pojasnjujejo, da Zoisovo štipendijo v tem času študentje vseeno prejemajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.