Privarčevali le malo

Foto: Anže Petkovšek slovenija 23.05.12, ministrstvo, ministrstvo za izobrazevanje, znanost, kulturo
Varčevali zaradi nezaposlovanja.
Oglej si celoten članek

Z ukinitvijo ministrstva za kulturo leta 2012 bi morala država na leto prihraniti 504.000 evrov, na ministrstvu pa zdaj odgovarjajo, da podatkov o prihrankih nimajo. Ves čas so sicer uporabljali iste prostore, zaradi upoštevanja vladnih navodil o zamrznitvi zaposlovanja novih javnih uslužbencev pa se je število zaposlenih v tem času zmanjšalo le za štiri uslužbence.

Je pa z združitvijo treh ministrstev, ki je trajala le dobro leto, država privarčevala okoli 720.000 evrov. Prihranki naj bi bili vezani predvsem na kabinetne zaposlitve in manj ministrov. Ob tem na ministrstvu opozarjajo na stroške selitvenih servisov, novo celostno grafično podobo in novo računalniško opremo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.