Prizanesljivost: ACH dobil leto dni časa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Družbi ACH in Protej sta podpisala sporazum z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) o enoletnem moratoriju na odplačilo glavnice posojil, ki so jih banke prenesle na DUTB.
Oglej si celoten članek

Izvedba sporazuma je zavarovana s premoženjem družbe Adria Mobil, so sporočili iz ACH. Sporazum po navedbah iz krovne družbe sistema ACH zagotavlja solventnost ACH, in potrjuje, da imata družbi zadosti premoženja za poplačilo svojih obveznosti do upnikov. Protej, ki je v lasti menedžerjev ACH, je največji lastnik krovne družbe.

Namen sporazuma je po pojasnilih ACH omogočiti poplačilo obveznosti do upnikov z izboljšanjem dobičkonosnosti in poslovne učinkovitosti skupine. Vodstvo ACH naj hkrati izvajalo razdolževanje z odobritvijo DUTB.

"Izvedba sporazuma je zavarovana s premoženjem Adrie Mobil, kar pomeni, da ni več tveganja za prenos ali odtujitev premoženja v korist tretjih," so še poudarili v ACH.

Pričakujejo moratorij s strani vseh bank

DUTB je sicer zaradi zavarovanja za skupno 62,5 milijona evrov posojil, ki sta ju na t.i. slabo banko prenesli NLB in NKBM, ta teden vpisala zastavno pravico na okoli 66-odstotnem deležu družbe Adria Mobil v lasti družbe Protej in na 21-odstotnem deležu Adrie Mobil v lasti ACH. Že prejšnji teden je na celotnih okoli 87 odstotkih zastavno pravico vpisala banka Unicredit.

V ACH sicer pričakujejo, da bo zdaj v najkrajšem roku podpisan moratorij s strani vseh bank upnic, z namenom sklenitve dogovora o reprogramu.

V zadnjih dneh operativne težave

V družbi ACH so poudarili, da so vse družbe v skupini minulo poslovno leto zaključile pozitivno, in napovedali, da bodo podjetja iz sistema letos še naprej aktivno izvajala politiko poslovnega in finančnega prestrukturiranja.

Obenem so priznali, da je v minulih dneh prišlo do določenih operativnih težav pri poslovanju nekaterih družb v skupini ACH. "Toda, težave se sproti uspešno rešujejo in družbe nadaljujejo z uresničevanjem zastavljenih ciljev. Odnosi s strankami, dobavitelji in principali so še naprej na visoki ravni, kar omogoča nemoteno poslovanje družb še naprej," so sklenili v ACH.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.