Prižgana opozorila, pričakujemo lahko težave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Agencija za okolje opozarja, da bodo tekom dneva težave povzročali močni sunki burje in obilne padavine.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo za jugozahod države zaradi močne burje. "Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje ponekod na Primorskem lahko presegli hitrost 100 km/h," napovedujejo.

Foto: ARSO vremenska napoved

Za jugovzhod in severovzhod Slovenije je medtem prižgano oranžno opozorilo zaradi obilnih padavin. "Najmočnejše padavine pričakujemo v jugovzhodni Sloveniji danes dopoldne in sredi dneva, v severovzhodni pa danes popoldne in zvečer. V manj kot 24 urah bo na teh območjih padlo od 30 do 60, krajevno pa lahko tudi okoli 80 l dežja na kvadratni meter. Ob tem bodo vodotoki močno narasli," opozarjajo. Največ padavin lahko pričakujemo na območjih Kočevske, Bele krajine, Dolenjske, Zasavja, Posavja, Štajerske in Prekmurja. 

"Dež bo padal na že namočeno zemljo, zato bo površinski odtok padavin razmeroma velik. V drugi polovici torka in v noči na sredo zato lahko pričakujemo močan porast vodotokov na zgoraj omenjenih območjih," opozarjajo hidrologi.

xxx

Četrtek in petek suha, nato spet spremenljivo vreme

V sredo bo oblačno, predvsem v notranjosti države bo občasno še deževalo. V četrtek in petek bo pretežno oblačno, a večinoma suho vreme.

Od sobote naprej bo ozračje nestabilno. Od sobote pa do prihodnje srede lahko pričakujemo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od nedelje naprej od 20 do 25 °C. 

Foto: ARSO vremenska napoved

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.