´Problemov ni mogoče rešiti z nasiljem´

Foto: Žurnal24 Pahor je po incidentu s prijetim bombašem napovedal srečanje na visoki ravni, na

Your browser doesn’t support HTML5 video

˝Gre za obsojanja vreden dogodek,˝ je aretacijo moškega, ki je hotel z bombami napasti slovenske inštitucije v Ljubljani, komentiral premier Borut Pahor.
Oglej si celoten članek

Pahor je ob tem dejal, da gre za posamičen dogodek in da je bilo delo slovenske policije v tem primeru zelo profesionalno. Tako bo za hrabra policista predlagal nagrado.

 

Nadaljnji policijski ukrepi

V povezavi preberite, kakšni bi morali biti po incidentu nadaljnji ukrepi slovenske in hrvaške policije.

O dogodku je bil sicer premier obveščen že sinoči in se je o tem že pogovarjal s predsednikom države Danilom Türkom , policijo in Ministrstvom za notranje zadeve. Poudaril je, da je delovanje policije opozorilo vsem, da problemov med državama ni mogoče rešiti z nasiljem. Nekaj minut po 12. uri pa ga je poklicala tudi hrvaška premierka Jadranka Kosor, ki sta se v pogovoru dogovorila, da se sestaneta v roku desetih dni.



Na vprašanje, kaj svetuje slovenskim državljanom na Hrvaškem je premier dejal, da mu je hrvaška premierka zagotovila, da se lahko vsi, tudi slovenski državljani na Hrvaškem počutijo popolnoma varni. ˝Moja družina je že šla in bo še šla,˝ pa je odgovoril na vprašanje, ali bo še upal na morje na Hrvaško.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.