Prodaja Abanke Vipa prekinjena

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Članice konzorcija za skupno prodajo lastniškega deleža v družbi Abanka Vipa so na osnovi poročila o rezultatih dosedanjega postopka skupne prodaje ter ocene makroekonomskega okolja v letu 2012 sprejele sklep, da se postopek skupne prodaje prekine in zaključi.
Oglej si celoten članek

Mednarodna investicijska banka ING je člane konzorcija pred časom obvestila, da kljub izraženemu interesu nekaterih potencialnih vlagateljev, postopek prodaje ni privedel do prejema zavezujoče ponudbe za odkup. Kot ključni razlog za takšen izid je navedel razmere v sedanjem gospodarskem okolju, zlasti splošno krizo v bančnem sektorju in nizek interes tujcev za vlaganje v Slovenijo, so objavili na portalu Ljubljanske borze.

Sava bo s preoblikovanjem portfelja nadaljevala

Konzorcij, ki je s sklepom o zaključku prodaje prenehal obstajati, so sestavljale Sava in še devet družb, ki skupaj razpolagajo s 50,1-odstotnim lastniškim deležem družbe Abanka Vipa. Postopku skupne prodaje Abanke se je oktobra 2011 pridružila še Zavarovalnica Triglav. S tem je ING v prodajnem postopku razpolagal s kvalificiranim, 75,72-odstotnim lastniškim deležem Abanke Vipa, kar je bil predhodno izražen želen obseg tudi s strani nekaterih potencialnih vlagateljev.

Sava bo skladno s sprejeto strategijo nadaljevala z dejavnostmi prestrukturiranja svojega naložbenega porfelja, vključno bančnega sektorja, so še zapisali na portalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.