Prodaja ali razprodaja

Foto: Žurnal24 Vodenje enega od najpomembnejših občinskih oddelkov naj bi Gradišar, če ne bo za
Kranjska občina bo maja prodajala del svojega premoženja.
Oglej si celoten članek
Cene so šle dol

• Od prve javne dražbe leta 2008 se je cena nekdanjega centra za socialno delo znižala za 75.679 evrov.

• Občina bo ponudila tudi štiri ločene parcele v Stražišču, na Drulovki in Planini v skupni izmeri sedem tisoč kvadratnih metrov.

Mestna uprava bo maja na javni dražbi ponudila več nepremičnin. Pričakuje, da bo iztržila dobra dva milijona evrov. Po mnenju opozicije je prodaja nesmotrna.

Kaj prodajajo
Občina bo med drugim ponudila apartma v Barbarigi. “Prodaja se zaradi slabe zasedenosti. Stroški vzdrževanja so previsoki, prav tako stroški, potrebni za adaptacijo,” vzroke pojasnjujejo pri mestni upravi.

Po več neuspešnih poskusih bodo na dražbi spet nekdanji prostori centra za socialno delo. Tokrat po občutno nižji ceni, naprodaj pa bo tudi montažno drsališče. “Mestna občina Kranj ga ne potrebuje,” menijo.

Ni pravi čas za prodajo
Za prodajo nepremičnin niso pravi časi,” namero kranjske občinske uprave kritizira svetnik Stane Boštjančič. “Nimajo cene,” je prepričan, pa tudi da občina tako nujno denarja ne potrebuje, da bi morala prodajati premoženje. “Še tega denarja, ki so ga načrtovali, niso porabili, zato se nikamor ne mudi,” se čudi. Sprašuje se, ali ni dražba namenjena zgolj špekulantom.

Očitke zavračajo
Vodstvo občine očitke o razprodaji zavrača. “Gre za prodajo na podlagi letnega programa, ki sta ga sprejela župan in mestni svet,” opozarjajo. Pa tudi da s tem uresničujejo proračun, v katerem so omenjene nepremičnine in premičnina navedene kot vir prihodkov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.