Prodajalce in mesarje bodo še iskali

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Mercatorju za zdaj niso odpuščali, so pa nekatere režijske delavce poslali na čakanje. Če ne bodo prevzeli ponujenega dela v maloprodaji, jih čaka zavod.
Oglej si celoten članek

Predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič je januarja napovedal, da bodo v družbi zaradi slabih rezultatov odpustili od 800 do tisoč ljudi.

V družbi trenutno izvajajo reorganizacijo, s katero želijo zmanjšati stroške dela v režiji za 15 odstotkov, kar predstavlja približno 200 delavcev. "Iz naslova reogranizacije ni bil odpuščen še nihče, zato v tem trenutku ne moremo govoriti o odpuščenih delavcih," je povedala tiskovna predstavnica družbe Katja Kek.

V trgovino ali na zavod

Vsem zaposlenim, ki so trenutno na čakanju, po besedah Kekove ponujajo nadaljevanje dela v operativi, torej v maloprodaji in logistiki. "Če bi vsi nerazporejeni delavci sprejeli delo v maloprodaji, ne bi bil odpuščen nihče," dodaja. "Šele v primeru, da zaposleni ne bo sprejel ponujenega dela ali da v tem obdobju ne bo na voljo nobenega prostega delovnega mesta, bomo z zaposlenim morali prekiniti delovno razmerje." Na čakanju so tako zaposleni za določen kot nedoločen čas.

Po besedah Kekove sicer upajo, da bodo zastavljeni cilj dosegli tudi z zmanjševanjem števila zaposlenih zaradi upokojitev in nenadomeščanjem odhodov zaposlenih v režiji.

Občasno iščejo tudi študente

Medtem ko podjetje manjša število zaposlenih v režijskih službah, jim po besedah Kekove primanjkuje nekaterih kadrov v maloprodaji. "Še vedno bomo iskali dobre prodajalce in predvsem mesarje, ki so deficitarni kader," je pojasnila. Za delo v maloprodaji občasno iščejo tudi študente.

Zmanjšanje števila zaposlenih letos po besedah Kekove poteka tako v Sloveniji kot v tujini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • mph
    00:43 5. Marec 2013.

    Khm... pa ravno to sem jaz napisal. Očitno nisi razumel ali pa sem se morda slabo izrazil. Kdo po tvojem …

  • 18:53 4. Marec 2013.

    odpuščanje pridenih delavcev ?????<br />Kaj pa tisti lenuhi....125 kom na ministrstvu za kulturo, ki v življenju niso naredili ČISTO NIČ, …

  • 18:52 4. Marec 2013.

    odpuščanje pridenih delavcev ?????<br />Kaj pa tisti lenuhi....125 kom na ministrstvu za kulturo, ki v življenju niso naredili ČISTO NIČ, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.