Prodal samemu sebi

Foto: Žurnal24 Nesojeni študentski dom na Smetanovi ulici so včeraj oblegali delavci podjetja M
Gradnja študenta. Marjan Krajnc pravi, da ne ve, kaj se dogaja v njegovih podjetjih.
Oglej si celoten članek

“Že pred nekaj časa smo ta objekt na Smetanovi ulici prodali,” je včeraj pojasnil Marjan Krajnc, do nedavnega zakoniti zastopnik, sedaj pa prokurist Študentskega servisa (ŠS) Maribor. "Nimam pojma, kaj se zdaj tam dogaja,” je dodal.

Udeležen tudi Senica
Družabniki. Večinski (90-odstotni) družbenik podjetja Voda Juliana je družba Roga, ki je registrirana na Krajnčevem domačem naslovu, z nekaj več kot 7 % pa je udeležen tudi ŠS Maribor. Med manjšimi družbeniki je naveden tudi odvetnik Miro Senica.

Nič ni vedel o prodaji
Pred nekaj dnevi so se namreč začela dela na do zdaj zapuščenem študentskem domu v Smetanovi ulici, kjer je imel Krajnc že nekaj časa namen urediti sobe za študente. V ta namen je na ŠS celo zaposlil Aleksandra Jovanovića, danes mestnega svetnika, izvoljenega na Županovi listi, a Jovanović o prodaji ne ve ničesar. “Prvič slišim, da je stavba prodana. Res pa je, da sem bil en mesec na dopustu in morda se je vmes kaj spremenilo,” nam je dejal.

Lastnik bi moral preveriti
Iz javno dostopnih podatkov smo razbrali, da je sedanji investitor doma za študente družba Kolokvij, katere direktorica je Natalija Simonič. Omenjeno podjetje pa je v popolni lasti Vode Juliana, kjer je večinski lastnik prav Krajnc.

Ko smo ga še enkrat poklicali, naj nam pojasni, kako to, da ne ve, kaj se dogaja v stavbi na Smetanovi ulici, če je posredno njen lastnik, nam je odgovoril: “Ne vem. Moral bi preveriti.” Obljubil je, da nas bo danes povezal s Simoničevo, ki bo o projektu povedala kaj več.

Rok: 4 meseci
Sicer pa gradbena dela na objektu, ki je nekoč buril duhove s tem, da je bil naknadno legalizirana črna gradnja, izvaja podjetje MTB oziroma Gradbeno podjetje Ptuj. Blaž Mlinarič, lastnik podjetja MTB, je pojasnil: “Ta teden so naši delavci začeli delati na gradbišču na Smetanovi. Dogovorjeno je, da študentski dom dokončamo v štirih mesecih. Pogodba je bila podpisana že pred nekaj časa, vendar se je zavleklo pri pridobivanju dovoljenj.” Prvi mož MTB je dodal, da jim pridobitev novega dela veliko pomeni, saj lahko le z novimi posli rešujejo podjetje. “Delamo pa zanj, ja,” je odgovoril na naše vprašanje, ali je naročnik gradbenih del podjetje v lasti Marjana Krajnca.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.