Nova prognoza neviht: Na teh območjih pričakujte močne nalive in točo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Predvsem na območjih Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske in zahodnega dela Podravske regije, ter na območju Alp, bodo pozno popoldne možne krajevne močnejše nevihte z močnimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo.
Oglej si celoten članek

Portal Neurje.si objavlja podrobnejšo napoved gibanja napovedanih neviht, ki jih lahko pričakujemo jutri. Pred nami je namreč nekoliko bolj dinamično vremensk dogajanje. Jutri dopoldne bo sončno, sredi dneva in popoldne bo v notranjosti države spremenljivo oblačno. Nad srednjo Evropo je hladna fronta, ki se približuje Alpam in bo jutri dosegla in prešla naše kraje.

"Ob prihodu hladne fronte bo jutri popoldan, v nižjih plasteh ozračja, zapihal veter vzhodnih smeri. Ta bo v Prekmurju in v delu Podravja zapihal že v dopoldanskem času." 

V zadnji napovedi, ki so jo objavili ob 21.uri so zapisali, da se bodo nevihte in plohe sprva začele pojavljati nad Alpami in Pohorjem in se bodo pomikale vzdolž Štajerske, Koroške, Prekmurja in deloma osrednje Slovenije proti Hrvaški. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27 °C, v Beli Krajini do 29 °C. 

Začelo se bo pozno popoldne

 "Pozno popoldan bodo iz smeri Avstrije nastale nove nevihte, ki se bodo pomikale v smeri Hrvaške. Predvsem na območjih Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske in zahodnega dela Podravske regije, ter na območju Alp, bodo možne krajevne močnejše nevihte z močnimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo."

V Prekmurju in Prlekiji, kjer bo že dopoldan zapihal severovzhodni veter, neviht ni pričakovati, bo pa občasno deževalo. Na Primorskem in Notranjskem bo večji del dneva ostalo suho in večinoma sončno vreme, proti večeru pa bo oblačnost tudi tam narasla. 

Pozno zvečer bodo padavine povsod ponehale. Ozračje se bo umirilo. V noči na soboto lahko severozahodno in deloma zahodno Slovenijo iz smeri Avstrije in Italije doseže kakšna ploha ali oslabljena nevihta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.