Program EPK bo do septembra

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Svet zavoda. Največ govora o programu. Pahorju bodo napisali novo pismo, ker na prvo ni bilo odziva.
Oglej si celoten članek

“Delali smo veliko in imamo tri četrtine programa. Zdaj pa si zaslužim dopust,” je včeraj po seji sveta zavoda Maribor 2012 pojasnil Mitja Čander, programski direktor.

Po več kritikah, da Čander programa Evropske prestolnice kulture (EPK) še vedno ni predstavil v celoti, se je včeraj z dosedanjim programom seznanil tudi svet Maribora 2012. Ta se je strinjal, da je program pester in zanimiv, podali pa so nekaj “konstruktivnih pripomb”, kot se je izrazil Milan Petek, član sveta zavoda, ki zastopa interes Mestne občine Maribor. Celoten program naj bi bil znan do septembra, dosedanji skupek dogodkov in prireditev ob EPK 2012 pa bo Čander javnosti predstavil v četrtek.

Želijo državnega sekretarja

Na seji je bilo čutiti zaskrbljenost zaradi napovedanega krčenja sredstev tudi na račun EPK. “Že na prejšnji seji smo na Boruta Pahorja naslovili pismo v zvezi s to problematiko. Ker ni bilo odziva, smo se odločili, da bomo napisali novo pismo.

A tokrat ne bomo zahtevali le sestanka, temveč bomo predlagali, da predsednik vlade imenuje državnega sekretarja za koordinacijo med ministrstvi,” je dejal Oto Luthar, predsednik sveta zavoda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.