Programska zgodba se šele začenja

Foto: Žurnal24 Mitja Čander in Srečko Meh sta bila po delovnem sestanku zadovoljna. “Zdaj lahko
EPK. Grad, galerija in prireditveni prostor bodo glavni projekti. Denar naj bi bil zagotovljen.
Oglej si celoten članek

“Nisem zadovoljen z delom zavoda v preteklosti, a z imenovanjem programskega direktorja in ekipe je narejen korak naprej. Zdaj bomo vsi dihali za projekt, ne pa si konkurirali,” je Srečko Meh, podžupan Mestne občine Velenje, dejal ob četrtkovem obisku programskega direktorja Javnega zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture (EPK) Mitje Čandra. “Želimo, da vsako partnersko mesto uresniči tisto, kar čuti kot svoj kreativni potencial. Potrebno je povezovanje med ljudmi, saj so dobrodošli sveži in inovativni programi,” je poudaril Čander. Dodal je, da bo treba zastavljene projekte umestiti v finančni okvir, za kar naj bi vlada že zagotovila denar. Po kakšnem ključu ga bodo delili, še ni znano. “Treba bo imeti tudi lastna sredstva in mi smo jih v proračunu za prihodnji dve leti zagotovili,” je dejal Meh.

Pika bo izpostavljena
V Velenju bodo sicer nosilni trije projekti: prireditveni prostor, galerija in grad. “Posebej bomo izpostavili Pikin festival,” pa pravi Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.