Proizvodnja zastaja, delavci na čakanje

Foto: Žurnal24 Država naj bi znova priskočila na pomoč Muri pri reševanju podjetja v krizi.
Proizvodnjo bodo v Muri čez dva tedna postopoma ustavljali, okoli 100 delavcev pa na čakanje odhaja že jutri.
Oglej si celoten članek

O stečaju Podlesnik še vedno noče govoriti. ''Kot sem že večkrat povedal, bomo najprej šli v postopke, ki nam jih zakon nalaga glede matične družbe Mura, potem pa bomo videli, kako se bo to odrazilo na hčerah,'' je povedal Podlesnik. Sestal se bo z ministrom za delo in pričakuje, da bo dobil odgovor, kaj je še mogoče storiti pri reševanju murskosoboškega podjetja.

Ocena uspešno kljub izostanku rešitve
Ponedeljkov sestanek na Sodu je Podlesnik ocenil pozitivno, čeprav ta ni prinesel rešitve. Zadnji potencialni vlagatelj je namreč umaknil svoj predlog. ''Vendar pa so mi navzoči dali besedo, da bodo v okviru možnosti pomagali, in lahko rečem, da se to na nek način že izvaja,'' pravi Murin prokurist. V igri za rešitev Mure tako ostaja le še predlog uprave.

Ustavljanje proizvodnje

Glede proizvodnje pa je potrdil, da bo tekla ta in prihodnji teden, naslednje tedne pa se bo postopoma ustavljala, nakar se bodo preselili in nadaljevali v zmanjšanem obsegu. Delavce iz ljutomerskega obrata bodo preselili v Mursko Soboto, vzporedno pa tečejo pogovori z interesentom, ki bo zaposlil približno 150 delavcev.
V dogovorih s švicarskim vlagateljem so po Podlesnikovih besedah dorekli, kakšno skupino ljudi želi in s kakšnimi kvalifikacijami. Kakšna pa so pričakovanja Švicarjev in kako bodo uresničena s strani države, pa Podlesnik, kot je zatrdil, ne more komentirati.

Cinizem najhujše vrste
Veliko bolj kritičen pa je bil do Soda predsednik SLS Radovan Žerjav. Izjave predsednika upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe (Sod) Uroša Rotnika in prelaganje pričakovanj direktorja Soda Tomaža Kuntariča na upravo in nadzorni svet Žerjav ocenjuje kot povsem neodgovorno. ''Čas je, da se začne država obnašati odgovorno do svojega lastnega premoženja,'' je poudaril Žerjav.

Rotnikovo izjavo, da bo Sod Muri tudi v prihodnje stal ob strani, pa Žerjav ocenjuje kot cinizem najhujše vrste. ''Mura ne potrebuje nekoga, ki bi ji stal ob strani, temveč nekoga, ki bo hitro, učinkovito in brez nepotrebnega oklevanja našel dolgoročno rešitev za to podjetje, ki so ga v nastalo situacijo potisnile ne le zaostrene razmere v slovenskem in svetovnem gospodarstvu, pač pa predvsem slabo vodenje družbe v preteklosti,'' je še poudaril predsednik SLS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.