Projekcija: To bi preprečilo širjenje indijske različice.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Reprodukcijsko število mora ostati pod 0,6.
Oglej si celoten članek

V sredo je bilo ob 2146 opravljenih PCR testih potrjenih 43 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 2 odstotka. Opravljenih je bilo tudi 30629 hitrih testov, podatka, koliko je bilo pozitivnih, ni. Včeraj je bilo odkritih več okužb kot danes, in sicer 50. Prejšnji četrtek pa je bilo okužb precej več kot ta teden - 88.

"Na osnovi epidemiološkega modela, ki integralno upošteva razpoložljive podatke, ocenjujemo, da smo uspeli reprodukcijsko število spustiti na približno R=0,50," pravijo pri Institutu Jozef Stefan, kjer pripravljajo projekcije širjenja oziroma omejevanja koronavirusnih okužb. 

Foto: IJS

Da bi preprečili možnost naraščanja bolj kužnih različic virusa, predvsem indijske, oziroma delta različice, za katero so predvideli, da je za okoli 60 odstotkov bolj kužna od dominantne alfa različice, mora R ostati pod 0,6. 

 

14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev bi lahko padla pod 25 v začetku julija.

Foto: IJS

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 14:46 24. Junij 2021.

    V izraelu je 40% novo okuzenih polno cepljenih.... "Navali narode", da bomo sli lahko na morje in pripravljeni docakali "delta …

  • 13:03 24. Junij 2021.

    Težko bi našli EU državo, kjer bi se mediji v teh vročih poletnih dneh toliko ukvarjali s virusno nadlogo. Ne …

  • 12:54 24. Junij 2021.

    Vse bo isto, kot lani. Čez poletje žurke na Hŕvaški obali, jeseni pa katastrofa in zapiranja, nekomu očitno to ustreza.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.