Promet močno upadel, tovornjakarji po novem brez omejitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Odredba velja do zajezitve in obvladovanja epidemije.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za infrastrukturo je odpravilo omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone ob vikendih in dela prostih dnevih, so sporočili z ministrstva. Odredba velja do zajezitve in obvladovanja epidemije.

Omejitev je sicer veljala ob koncih tedna in praznikih od 8. do 21. ure, pa tudi v petek, 10. aprila, od 14. do 21. ure - gre za začetek velikonočnih praznikov.

Luka Koper nemoteno

Na ministrstvu so dodali, da trenutno nemoteno delujejo terminali koprske luke in vse ostale pristaniške storitve. Družba Luka Koper je kot koncesionar v pristanišču uvedla zaščitne ukrepe za preprečevanje širitve okužbe s koronavirusom, s čimer je zaščitila zaposlene in vse ostale, ki se nahajajo na območju pristanišča.

Prilagojeno novim zaščitnim ukrepom in hkrati neprekinjeno poteka tudi delo nadzornih organov na območju mejne kontrole pristanišča, s čimer se zagotavlja tudi varna prepustnost blaga.

Na ministrstvu so dodali, da železniški tovorni promet čez vse mejne prehode v Sloveniji poteka nemoteno. Kljub omejitvam v posameznih državah in na mejnih prehodih potekata nemoteno tudi cestni tovorni in tranzitni promet preko koprskega pristanišča.

Na AC za 60 odstotkov manj prometa

Vlada je zaradi epidemije novega koronavirusa z odlokom prepovedala zbiranje ljudi na javnih mestih in površinah v Sloveniji, gibanje je omejeno na lastno občino. Pri tem so sicer določene izjeme, kot so prihod na delo in odhod z njega, kmetijska opravila, dostava hrane ter skrb za ostarele. Primorske novice so danes poročale, da je promet na avtocestah upadel za več kot 60 odstotkov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 04:10 3. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.