Promet na predpraznični petek že zastal

Foto: Bralec Zastoj na avtocesti Foto: Bralec Zastoji na primorski avtocesti. Foto: Bralec Zastoji na primorski avtocesti. Foto: Bralec Zastoji na primorski avtocesti.
Po dopoldanskem zgoščenem prometu na primorski avtocesti tam zdaj promet poteka tekoče. Zaradi nesreč je promet oviran na vzhodni ljubljanski obvoznici, zgoščen pa na obalnih cestah.
Oglej si celoten članek

Trenutno je največ gneče na vzhodni ljubljanski obvoznici, kjer je pri izvozu Sostro verižno trčilo osem vozil.

Kot so za zurnal24.si povedali na PU Ljubljana, so bili policisti ob 16.15 obveščeni o dveh prometnih nesrečah z materialno škodo, ki sta se zgodili na vzhodni ljubljanski obvoznici pri Bizoviku.

"Obe prometni nesreči sta se zgodili zaradi prekratke varnostne razdalje. Prvo prometno nesrečo je povzročil voznik kie - udeležena sta bila še voznika renault meganea in peugeota.

Drugo prometno nesrečo sta povzročila voznika kie in škode fabia. Udeleženi so bili še vozniki VW passat, škoda fabia in osebno vozilo suzuki," so povedali na PU Ljubljana. Na omenjenem odseku so zaradi nesreče nastajali zastoji.

Najbolj obremenjene ceste proti morju

Na dan, ko se začenjajo počitnice, številni že pakirajo za odhod na morje, še posebej ker je pred nami podaljšan prazničen konec tedna.

Koledar prometa na spletni strani Prometno-informacijskega centra tako za danes popoldne in jutri ves dan z oranžno barvo napoveduje visoko gostoto prometa, drugo najbolj intenzivno na lestvici.

Obremenjene bodo predvsem ceste iz notranjosti proti morju in z mejnih prehodov z Avstrijo in Italijo proti turističnim središčem v Sloveniji in na Hrvaškem.

Najhuje se tako danes kot jutri obeta pred delovno zaporo med Vrhniko in cestninsko postajo Log. Tam je bil promet zgoščen v smeri proti notranjosti Slovenije.

Povečan je tudi promet na mejnih prehodih s Hrvaško, kje je danes praznik. Na Dragonji in Starodu vozniki za izstop iz Slovenije čakajo 20 minut.

Voznikom priporočamo, naj se na pot proti morju danes popoldan in jutri odpravijo pravočasno in če je le mogoče, izberejo alternativne poti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:17 22. Junij 2012.

    so se že začele selitve narodov za vikende na morje, kot da ne obstaja nobena druga stvar za sprostitev. Eni …

  • 13:46 22. Junij 2012.

    Menda se ne gredo vsi lupit na hrvaško obalo kjer je vse tako drago in so visoke cestnine.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.