Promet se je umiril, pazite Obalo

Foto: Žurnal24
Večji zastoji so se razredčili, zgoščen promet z zastoji se pojavlja le proti mejnemu prehodu Dragonja ter Gruškovje.
Oglej si celoten članek

V ŽIVO: Ljubljana - Koper, priključek Brezovica, pogled proti Postojni (Kamera: PIC)

Trenutno je promet najbolj gost na Obali, in sicer pri Šmarju v smeri proti mejnemu prehodu Dragonja. Nastajajo tudi občasni zastoji, na izstop iz države pa je po oceni PIC potrebno čakati okoli 50 minut. Za vstop v hrvaško Istro na prometno-informacijskem centru priporočajo, da vozniki zapustijo primorsko avtocesto na Črnem kalu in se nato odpravijo proti mejnemu prehodu Sočerga.

V ŽIVO: Hajdina - Jurovci, Lancova vas (Kamera: PIC)

Gost promet je še vedno tudi na MP Gruškovje, kjer je čakalna doba za izstop iz države med 30 in 40 minut, sporočajo iz Prometno-informacijskega centra.

Za nedeljo v PIC predvidevajo, da se bo dopoldne povečal promet proti notranjosti države in na mejnih prehodih, vrhunec pa naj bi bil po 16. uri, ko bodo mogoči zastoji pri cestninski postaji Log v smeri Ljubljane, na gorenjski avtocesti pri Podtaboru v smeri Jesenic, ter na obalni cesti Koper - Šmarje.

 




Gost je tudi promet na ozkem grlu avtoceste pri Brezjah, kjer je nastala približno pol kilometra dolga kolona.

Drugje po državi se je stanje normaliziralo in ni daljših kolon ali čakalnih vrst za izstop iz države.

 






Zastoji tudi na Hrvaškem
Na Hrvaškem je povečan promet na avtocestah proti morju in na istrskem ipsilonu. Večkilometrski zastoji tako nastajajo na cestninskih postajah na avtocesti med Zagrebom in Reko.

Zastoji tudi v Avstriji
Začetek počitnic v nemški deželi Severno Porenje-Vestfaliji je v Avstriji v noči na soboto povzročil dolge kolone pločevine. Kolona vozil na turski avtocesti (A10) je bila v Salzburgu v smeri proti jugu dopoldan dolga več kot 20 kilometrov.

V jutranjih urah so tako morali vozniki čakati okoli tri ure, čez dan pa naj bi se kolona danes po navedbah avstrijske avtomoto zveze razpotegnila celo do 30 kilometrov.

Zaradi zoženja cestišča je do zastojev prišlo tudi na avstrijski južni avtocesti (A2), kjer je bila kolona vozil v jutranjih urah dolga od dva do tri kilometre. Dopoldan so se razmere izboljšale in je zaradi zapore enega od izvozov pri Gradcu promet upočasnjen samo v bližini mesta Gradec.

Kdaj na pot?
Spremljanje prometnih informacij v živo, še naprej velja rana ura, zlata ura
," voznikom svetuje Bogdan Petecin iz PIC. Na pot se tako odpravite zgodaj zjutraj, ko pa se boste vračali pa pozno popoldne.

Pri tem ne gre pozabiti na ustrezno psihofizično pripravljenost voznikov, ki naj imajo s seboj dovolj vode, med potjo pa naj naredijo dovolj postankov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.