Promet zgoščen le še na obalnih cestah

Foto: PIC
Foto: PIC
Promet po državi po celodnevnih zastojih poteka tekoče. Gosti se lokalno na cesti med Izolo in Koprom ter med Bledom in Lescami. Če vedno so čakalne vrste na mejnih prehodih s Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Zadnjo letošnjo avgustovsko soboto, ko so temperature čez dan krepko presegle 30 stopinj Celzija, je bil ves dan promet zgoščen iz smeri Primorske proti notranjosti države in naprej proti Italiji in Avstriji.

Proti večeru se je promet nekoliko sprostil in je bil ob 19.30 še gost z občasnimi zastoji na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji. Prav tako je bil v tem času zgoščen promet na pomurski avtocesti pred uvozom Murska Sobota proti Mariboru.

Ves dan so se daljšale tudi vrste na mejnih prehod s Hrvaško. Tako so potniki ob 19.30 pri vstopu v državo na prehodu Gruškovje morali čakati 45 minut, na prehodu Jelšane poldrugo uro, na prehodu Starod dve uri in na prehodu Dragonja 15 minut.

Pri izstopu iz države je bilo treba zvečer na mejnem prehodu Dragonja čakati 40 minut, avtobusi pa so pri vstopu v državo na prehodu Starod morali čakati 45 minut.

Na Prometno - informacijskem centru za državne ceste gostejši promet od juga proti severu države vnovič pričakujejo v nedeljo popoldne, prav tako bo predvidoma v nedeljo popoldne povečan promet iz smeri turističnih krajev proti notranjosti države.

Nedeljo bo sicer Slovenijo zajelo območje hladnega in deževnega vremena z možnostjo toče predvsem na Primorskem in v južni Sloveniji. Močno se bo ohladilo, tako da bo v nedeljo popoldne od 15 do 20 stopinj, na Primorskem do 23 stopinj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:47 25. Avgust 2012.

    EU nima denarja... očitno ga narod še vedno ima dovolj v nogavicah... Tudi pri nas v naši banana republiki.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.