Spustila mu je guma, nato je umrl

Foto: GB Maribor Fotografija je simbolična
Foto: GB Maribor Fotografija je simbolična
Na avtocesti je ponoči umrla oseba, ki je stala ob okvarjenem avtomobilu.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 1. uro zjutraj so bili reševalci obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom pri Grmovljah.

47-letni voznik hrvaškega kombija peugeot boxer je vozil v smeri proti Obrežju, in ker ni vozil po sredino voznega pasu, je z vozilom zadel 33-letnega voznika osebnega avtomobila in 42-letnega potnika iz Švice, ki sta na odstavnem pasu menjala pnevmatiko na osebnem avtomobilu.

42-letni potnik je v nesreči umrl, 33-letni voznik pa je bil hudo telesno poškodovan in so ga prepeljali v bolnišnico.

Ljudje se premalo zavedajo pomena odsevnega jopiča

V trenutkih, ko morate nujno ustaviti na odstavnem pasu, se morate zavedati, da tam niste varni! V kolikor se vam pokvari vozilo, ba odstavnem pasu ali odstavni niši parkirajte vozilo, oblecite odsevni jopič, postavite varnostni trikotnik, uporabite SOS stebriček za klic na pomoč in počakajte na pomoč za jekleno varnostno ograjo, svetujejo pri Darsu. 

Foto: Profimedia Odsevni jopič

Prav odsevni jopič je bistvenega pomena, da vas bodo drugi vozniki pravočasno opazili. Ne imejte ga založenega v prtljažniku, marveč vedno na dosegu roke v potniški kabini!

*simbolna fotografija

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • ode
    06:40 29. Julij 2018.

    Policaji naj raje iščejo tiste, ki so malo prej na počivališču predrli gumo, da bi voznika in sopotnika kasne na …

  • 18:14 28. Julij 2018.

    Tragično. A za opozorilo. Drži kar so napisali nekateri drugi komentatorji, vendar še dodajam. Če se spomnite tragične smrti nekaj …

  • 17:19 28. Julij 2018.

    Spustila mu je guma, nato je umrl: V članku sta omenjeni dve nedvomno pomembni dejstvi: vožnja preblizu odstavnega pasu in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.