Prometniki se bodo selili

Foto: Žurnal24 Stavbo, v kateri danes domuje PU Krško, naj bi prodali. (Foto: Nada Černič Cveta
Spremembe. Postajo prometne policije (PPP) Krško bodo priključili k Novemu mestu.
Oglej si celoten članek

“Delovna skupina, odgovorna za reorganizacijo policije na regionalni ravni, je ugotovila, da bi bilo PPP Krško smiselno združiti z Novim mestom,” so nam potrdili na generalni policijski upravi (GPU) v Ljubljani. Dodali so, da podobna usoda čaka tudi Postojno, saj bodo tamkajšnje prometnike poslali v Koper. V delovni skupini, ki pripravlja reorganizacijo, so tudi direktorji policijskih uprav (PU), ki jih reorganizacija zadeva, med njimi krški direktor Andrej Zbašnik. V Krškem zadeve niso želeli komentirati, ker imajo premalo informacij.

Končne odločitve še ni

“Dokončna odločitev o tem še ni sprejeta, saj omenjena delovna skupina še ni končala svojega dela,” so povedali na GPU. “Tudi če bo sprejeta odločitev o združevanju, pa se število policistov, ki bodo opravljali delo na območju Krškega in skrbeli za prometno varnost, ne bo zmanjševalo,” so pojasnili.

Policija ima slab spomin
“Najprej bodo preselili PU, nato pa bodo začeli na večje PU preseljevati tudi policiste,” je na okrogli mizi o policiji sredi novembra v Brežicah napovedoval eden od policistov, a mu je policijsko vodstvo zagotovilo, da ne bo tako. Mesec pozneje se njegove napovedi uresničujejo. “Kar se tiče preostalih policijskih postaj, pa še vedno drži naša trditev, da ostajajo nespremenjene v svojih okoljih,” so sporočili z GPU.

Neuradno
Po naših informacijah naj bi se v stavbo v Brežicah, kjer je danes PPP Krško, preselili kriminalisti. Po prvotnih načrtih naj bi se preselili v Novo mesto, zdaj pa bodo menda kot enota novomeške kriminalistične policije ostali v Posavju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.