Propaganda danes kršitev

Foto: Žurnal24 Volivke in volivci bodo jutri odločali o pokojninski reformu, delu na črno in ar
Do 19.00 dvanajst domnevnih kršitev volilnega molka. Globe od 120 do 1.200 evrov.
Oglej si celoten članek

Predreferendumska kampanja, ki se je pričela pred mesecem dni, se je zaključila. Ob polnoči je nastopil volilni molk, ki bo veljal do nedelje do 19. ure. V tem času je prepovedana kakršna koli propaganda in nagovarjanje volivcev.

Na ministrstvu za notranje zadeve so do 19.00 zabeležili 12 domnevnih kršitev volilnega molka. Po dve se nanašata na objavo na internetu in letake, sedem na medje, ena pa na agitacijo. Lokalno se dve se nanašata na obalno-kraško in savinjsko območje, ena na podravsko, goriško in gorenjsko ter pet na osrednjeslovensko.

Domnevne kršitve volilnega molka lahko tekom dneva prijavite na inšpektoratu za notranje zadeve, ki jih sprejema na dežurni telefonski številki 080 21 13.

Ponoči, med 19. in 7. uro zjutraj bodo prijave sprejemali na Operativno-komunikacijskem centru generalne policijske uprave na številko 080 12 00.

Za kršitve volilnega molka so sicer predvidene globe v višini od 120 do 1.200 evrov.

Zaradi volilnega molka smo možnost komentiranja izključili!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.