"Prosim, pokliči me!"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Telekom in Simobil opozarjata na zlonamerna SMS-sporočila iz tujine.
Oglej si celoten članek

Slovenska telekomunikacijska operaterja Telekom in Simobil opozarjata na ponovne poskuse zlorab prek SMS-sporočil, ki jih uporabniki prejmejo iz tujih številk. Uporabnikom svetujejo, naj se na sumljiva sporočila ne odzivajo oziroma najprej preverijo številko pošiljatelja.

​Kot opozarjajo v Telekomu, v teh dneh ponovno prihaja do zlorab z namenom povečanja prometa na mednarodnih številkah. Uporabniki z neznane mednarodne številke prejmejo SMS-sporočilo z besedilom "Prosim, pokliči me".

Gre za poskus spodbujanja uporabnikov, naj pokličejo na določeno številko v tujini, s čimer ustvarijo mednarodni promet ali pa klicatelji slišijo določeno oglasno sporočilo. Sporočila so poslana s številk 00212692297941 ali 00212692297940.

Sporočila izbrišite!

V Simobilu pa dodajajo, da uporabniki prejemajo tudi sporočila s pozivom k pošiljanju osebnih podatkov ali obisku spletne strani in vnosu določene kode. Pošiljatelji obljubljalo, da bo vpis kode omogočil prejem brezplačnega darila oziroma denarne nagrade.

"Uporabnikom odsvetujemo obisk kakršnekoli spletne strani, h kateri pozivajo neznani pošiljatelji, pa naj gre za domače ali mednarodne številke," so zapisali pri Simobilu. Uporabnikom svetujejo, naj takšna sporočila izbrišejo ter o njih obvestijo svojega operaterja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.