Prostitucija v Zupančičevi jami?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kriminalisti so v torek v Zupančičevi jami v Ljubljani izvedli preiskovalno akcijo zaradi suma zlorabe prostitucije, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Preiskava še vedno poteka, zato policija zaradi tajnosti predkazenskega postopka več informacij trenutno ne more posredovati. O dogodku je včeraj poročal spletni portal Pozareport. Kot navaja, je bila v akcijo vključena tudi posebna enota policije, ki je vdrla v enega od zasebnih stanovanj, kjer naj bi potekala zloraba prostitucije.

Po kazenskem zakoniku se zloraba prostitucije kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let, če posameznik zaradi izkoriščanja sodeluje pri prostituciji druge osebe, če s silo, grožnjo ali preslepitvijo navede, pridobi ali spodbudi drugo osebo k prostituciji.

Do deset let zapora se kaznuje zloraba prostitucije mladoletne osebe. Če pa je bila zloraba storjena proti več osebam ali v okviru hudodelske združbe, pa je zagrožena kazen od enega do dvanajstih let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • Mislm da bi mogl prostitucijo uredit tko k vsako drugo podjetniško dejavnost. Torej če jo prijaviš in plačuješ davke potem …

  • 14:03 28. Januar 2015.

    Eden od policajev, sodnikov ali politikov je moral plačat uslugo to je to.

  • 13:55 28. Januar 2015.

    Zupančičeva jama. Z!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.