“Prostora bo za vse”

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Vrtci. Kranjska občina zavrnila pobudo o finančni pomoči do 200 evrov staršem otrok, ki niso dobili prostora v vrtcih.
Oglej si celoten članek

Varstvo. Mestna občina Kranj letos ne bo zagotavljala finančne pomoči staršem, katerih otroci ne bodo sprejeti v vrtec. Na čakalni listi pred naslednjim šolskim letom je še vedno več kot sto otrok, Nada Bogataj, načelnica Urada za družbene dejavnosti Kranj, pa zatrjuje, da bodo možnost namestitve dobili vsi kranjski otroci.

“Vsi bodo dobili možnost”

Do 1. septembra bodo vsi otroci dobili možnost namestitve,” zagotavlja Bogatajeva, hkrati pa priznava, da skoraj zagotovo ne v vrtcih, kjer si želijo. Sicer pa ugotavlja, da nekateri starši niso pripravljeni otrok voziti iz Kranja, kar po njenem mnenju priča, da imajo starši na voljo tudi druge oblike varstva.

Občina nima denarja

Finančno pomoč staršem otrok, ki jeseni ne bodo dobili mesta v vrtcih, predlaga Igor Velov, svetnik Zaresa. Meni, da bi jim lahko občina na mesec namenila do 200 evrov, odvisno od premoženjskega stanja. “Na ta način bi lahko sami reševali varstvo svojih otrok,” pravi. Mestna uprava odgovarja, da za ta namen v letošnjem proračunu nima zagotovljenih sredstev.

Občina bo pomanjkanje prostora v vrtcih še naprej poskušala reševati z odpiranjem novih oddelkov. Od konca vpisa ji je uspelo zagotoviti dodatnih 12 mest; nekaj v Kranju, nekaj v Besnici, Žabnici in drugih okoliških krajih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 14:20 23. Junij 2011.

    Ne, pa ni problema. Saj je dosti drugih, zanimivejših in lažje berljivih vsebin.<br />http://www.zurnal24.si/magazin

  • 13:46 23. Junij 2011.

    Anže a lahko v enem stavku napišeš,kaj te muči,ker tole Ukano se mi ne da brat?

  • 13:29 23. Junij 2011.

    Povsem normalno, da bomo delali najdlje v Evropi za najnižje evropske pokojnine, ter povsem<br />normalno, da inštitucije iz tržne niše …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.