Prostovoljci, ki jih je pregnala, ker ji pohištvo ni všeč, se vračajo

Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar Foto: Dunja Lončar
"Sprali so mi možgane," pravi Bukovčeva po tem, ko je pregnala prostovoljce, ki so prenavljali razpadajočo hišo.
Oglej si celoten članek

Slovenijo v zadnjih dneh pretresa zgodba iz Radmožancev, kjer sta v razpadajoči hiši v vlagi in neživljenjskih razmerah živeli 11-letna deklica Zala ter njena mama Judit Vida Bukovec.  

Po tem, ko je v javnost  prišla zgodba 11-letne Zale in njene mame, so donacije začele prihajati iz vse Slovenije, vodenje projekta prenove pa je prevzela Dunja Lešnik. Zbrali so okoli 15 tisoč evrov, osem tisoč je prispeval Krambergerjev sklad, ostalo pa donatorji.

"Odstopava od projekta"

Vendar sta zakonca Lešnik v začetku tedna sporočila, da odstopata od prenove hiše v Radmožancih, saj ju je Judita po tem, ko so že obnovili streho, okna, notranje prostore in naročili pohištvo, odslovila. Razlog so bila velika nesoglasja, predvsem glede keramike, ki jo je polagal Lešnik, Bukovčeva oziroma njen partner pa naj bi mu očitala, da keramika ni dobro položena ter kuhinje, ker Bukovčevi naročeno pohištvo ni ustrezalo.
Bukovčeva je medtem za številne medije povedala, da pri obnovi ni smela imeti nobene besede ter, da bosta s partnerjem obnovo nadaljevala sama.  

xxx

Bukovčeva: "Sprali so mi možgane"

Kot vse kaže pa bodo spor vendarle skušali zgladiti in dela nadaljevati."Gospo Judit sva z možem po vsem tem blatenju našega dela poklicala in ji povedala da upava da se zaveda, da je ostala brez ostalega materiala, ki je bil na revers trgovine Jager namenjen za dokončanje celotnega objekta. Sama je dejala da so ji drugi sprali možgane in da je za voljo drugih tako odzvala na naju," je za Žurnal24.si danes sporočila Dunja Lešnik, ki je 11-letni Zali obljubila, da bo 1. septembra, z novim šolskim letom, imela pravi dom.

Lešnikova: "Vklopiti sva morala zdrav razum"

"Gospe Bukovec sva tudi povedala, da midva ne bova razočarala otroka, ker sta se ona in njen partner tako odločila in nista mislila nanjo. Mislim, da sva tu midva, ki sva morala vklopiti zdrav razum, sicer hiša ne bo nikoli končana saj finančno tega nista zmožna. Bližajo se mrzli dnevi in oprema za centralno ogrevanje nas čaka v Jagru Turnišče," pravi Lešnikova.

Donatorji odstopili od podpore

Lešnikova bosta popravila keramiko, ki jim ni všeč, glede kuhinje pa pravita, da jima je žal, ker se ni izšlo, kot je želela Bukovčeva, vendar v pohištvo, ki ga je želela, niso vključeni kuhinjski aparati. "Nakup dodatnih aparatur bi prinesel dodatne stroške, morali pa smo gledati seveda tudi na to da bomo morali iz teh 8000 evrov pokriti vse stroške in na prvem mestu nam je bila prioriteta oprema za hišo in gradbeni material," pravi Lešnikova in dodaja, da je nekaj donatorjev zaradi dogodkov v zadnjih dneh odstopilo od finančne podpore. 

Lešnikova sta razočarana tudi zaradi izjav sorodnikov, ki so očitali, da denar zgineva neznano kam. "Nihče ni videl in gledal, kaj vse bi bilo narejeno in kaj vse se je že postorilo."

"Naredila bova vse, da Zali zagotovimo dom, kot si ga zasluži"

"Postorila bova vse, da se mali Zali zagotovi dom kakršnega si zasluži. Hvala vsem za vso podporo, sporočila klice in dobre besede. Hvala za vse kritike, ki sva jih ponosom sprejela. Gospa Bukovec je zdaj videla, kaj se je zgodilo in je tudi sama dejala, da bo zdaj poslušala le naju in upoštevala naju. Žal mi je, da je v javnost prišla zgodba v negativi. A mogoče je že moralo biti tako. Nikoli In nikdar pa si res ne bi dovolila, da objekt ostane v taksnem stanju, saj z možem zaradi pritiska v zadnjih dneh nisva mogla niti spati. Nismo vsi popolni ni vsako delo popolno, ampak Simon dela vse sam in dokončal bo tudi vse. Midva greva z dvignjeno glavo naprej in bova naredila vse po svojih zmožnostih, da bo Zala odšla v šolo iz obnovljene hiše. In še enkrat poudarjam: dela bodo opravljena le zaradi otroka, ki ni nič kriv!" še sporoča Lešnikova.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 06:46 23. Avgust 2019.

    Tale żenska misli samo na svojo rit .Ljudje ki pomagajo se morajo res počutiti kot idijoti.,

  • 16:56 22. Avgust 2019.

    Ko sem videl že sam prvi prispevek nisem razumel kako drago je lahko apno, da mora cela notranjost hiše izgledati …

  • 16:45 22. Avgust 2019.

    taka hiša je dobra samo za rušenje !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.