Prostovoljci še vedno v pričakovanju

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na mejnem prehodu Obrežje je noč minila mirno, novega vala beguncev ni bilo. Prostovoljci so vendarle še vedno v pričakovanju.
Oglej si celoten članek

Od takrat, ko sva se nazadnje slišala, torej od včeraj popoldne, ni pravzaprav nič novega,” za naš portal pove Jernej Agrež, prostovoljec Adre Slovenija, ki na Obrežju koordinira delo prostovoljcev.

Status quo. Naši prostovoljci so v stalni pripravljenosti,” doda Agrež in pove, da so ves čas v navezi z UNCHR, ki pa vendarle ne more postreči z natančnim podatkom premika beguncev, ki je še vedno popolnoma nepredvidljivo.

V kolikor se zgodi, da novi val beguncev slovensko mejo pri Obrežju doseže že danes čez dan, lahko odreagirajo v pol ure. “Potem pa je vprašanje; lahko da bomo takoj potrebovali ljudi, torej prostovoljce, lahko da le zaloge pomoči, lahko da bo treba spet postaviti šotorišče. Kakorkoli, mi smo na vse pripravljeni,” pravi.

Situacijo sprotno spremljamo tudi na našem portalu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.