Protest proti privatizaciji

Foto: Bojan Stepančič protest voda Foto: Bojan Stepančič protest voda Foto: Bojan Stepančič protest voda Foto: Saša Despot protest proti privatizaciji Foto: Saša Despot protest proti privatizaciji Foto: Saša Despot protest proti privatizaciji
Na Prešernovem trgu je potekal protest proti privatizaciji vodnih virov.
Oglej si celoten članek

Vstajniki želijo na dan voda z današnjim protestom v središču Ljubljane opozoriti na poskus Evropske unije, da privatizira vodne vire. “Prodaja vodne infrastrukture in podeljevanje koncesij privatnim podjetjem se uveljavlja kot mehanizem reševanja zadolženih držav,” pravijo v pobudi Danes je nov dan.

Opozarjajo, da so imele takšne privatizacije “v drugih delih sveta katastrofalne posledice”. Na protestu, kjer se bodo čez Prešernov trg s pomočjo Protestivala sprehodila zamaskirana vodna bitja, želijo sporočiti, da “voda ne sme biti vir privatnega dobička, saj je vir življenja in osnovna človekova pravica”. Vstajniki tudi spodbujajo ljudi, naj odgovornim pošiljajo elektronska sporočila in izrazijo svoje nestrinjanje s privatizacijo vode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:59 24. Marec 2013.

    Upam, da s protesti ne bodo prenehali. S protesti nenehno opozarjajte politike, oni se ljudstva bojijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.