Proučijo naj višino globe

Foto: Žurnal24 V najuspešnejšem revidiranem letu Zpiz v roku ni rešil kar četrtine zadev, pravi
Okoljsko ministrstvo. Neučinkovito pri industrijskih in gradbenih odpadkih.
Oglej si celoten članek

Revizija. Ministrstvo za okolje in prostor pri saniranju odlagališč starih bremen industrijskih odpadkov od leta 2004 do leta 2008 ni bilo uspešno in ni ravnalo učinkovito. Neuspešno in neučinkovito je bilo tudi pri saniranju nedovoljenih odlagališč gradbenih odpadkov v istem obdobju, v reviziji ugotovlja Računsko sodišče RS (RČS). Na ministrstvu morajo zato v 90 dneh RČS predložiti odzivno poročilo z izkazom popravljalnih ukrepov.

Med drugim so ministrstvu priporočali, naj okrepi inšpekcijske službe, prouči ustreznost višine glob za prekrške glede ravnanja z gradbenimi odpadki in v letne načrte dela vključi tudi nadzor nad industrijskimi odlagališči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.