Prstom nevarna krožna žaga Stayer

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Žaga je nevarna, uporabnik pri delu z njo lahko utrpi hude poškodbe prstov.
Oglej si celoten članek

Pri preizkušanju kombinirane krožne žage Stajer proizvajalca Stayer Iberica S.A. iz Madrida, je bilo ugotovljeno, da je možen dotik vrtečega rezila žage s prsti, da je višina robu ščitnika manjša od dovoljenih 3 mm, ter da žagi ni priložena potisna ročica. Obstaja nevarnost, da uporabnik pri delu s kombinirano krožno žago v položaju zajeralne žage utrpi hude poškodbe prstov (globoke ureznine ali odrez prstov).

Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije to žago prostovoljno umaknil s trga, sporoča Zveza potrošnikov Slovenije. V kolikor ste jo kupili, ste pri prodajalcu upravičeni do vrnitve artika in povračila denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.