Prva okužba tudi v Domu Danice Vogrinec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Okužena je delavka doma
Oglej si celoten članek

Časnik Večer poroča, da je v Domu Danice Vogrinec Maribor v nedeljo ena od njihovih zaposlenih delavk dobila pozitiven bris na okužbo s koronavirusom.

Po pisanju časnika gre za eno od strežnic v enoti na Podbrežju, ki ni imela stika z oskrbovanci. 

Koronavirus Miroslav Petrovec pojasnjuje najnovejša dognanja o koronavirusu

Zdaj bodo testirali vse, s katerimi je bila v stiku, preventivno so spremenili tudi organizacijo dela v tej delovni enoti, da ne bi prišlo do stikov z preostalimi zaposlenimi. Med drugim so preventivno ločili tudi vse poti med vsemi tremi hišami, tako da zaposleni, ki delajo v vsaki izmed hiš, hodijo na delo in z dela ob različnih urah, da se ne srečujejo.

"Ta primer sodelavke kaže, in to je ponovno izjemno opozorilo, da lahko pride do okužbe tudi ob povsem nesimptomatičnih znakih," je za večer povedal direktor doma Marko Slavič.

Slovenija Nov skok števila hospitaliziranih, dve osebi sta umrli

Okužena delavka po pisanju časnika ni imela nobenih simptomov, specifičnih za covid-19 - ni pokašljevala, kihala ali imela povišane temperature, je pa v soboto, takoj ko je začutila slabše počutje, o tem seznanila svojo vodjo, ta pa jo je napotila na preventivni odvzem brisa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:00 6. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.