Prve napovedi, kaj nas čaka jeseni

Foto: Epa
Foto: Epa
Poleti se je Evropa soočala s skrajnostmi. Kaj prinaša jesen?
Oglej si celoten članek

Spletna vremenska stran Accuweather in njihova skupina za dolgoročne napovedi v prvi izdani prognozi za jesen navajajo, da bo vremenski pojav La Niña, ki se razvija na Pacifiku in ki bo vplival na vremenske razmere na vsem svetu, gonilna sila dogajanja vse jeseni. Ta se uradno začenja 22. septembra.

Vpliv La Niña, ki se sicer v predelih Evrope krepi septembra, oktobra in novembra, se bo postopno premikal proti jugu. To bo predstavljalo olajšanje za predele Nemčije, Belgije, Nizozemske, Luksemburga in severovzhodne Francije, ki so se julija soočale z obilnimi poplavami. 

Dežja naj bi bilo v pozni jeseni več na jugu evropskega kontinenta, v zgodnjem delu tega letnega časa pa na Irskem in Združenem kraljestvu. Do konca jeseni se bodo nevihtni sestavi oktobra in novembra pomikali proti jugu, največ dežja bodo deležni na severozahodu Španije in na Portugalskem. 

V večjem delu Evrope naj bi bile temperature v jeseni nad povprečjem, na vzhodnih predelkih kontinenta naj bi vročina trajala tudi še po končanem poletju, piše Accuweather. 

Intenzivna poletna vročina naj bi se dlje časa zadržala tudi v južni Italiji in na Blakanu, posebno v začetku jeseni. Možni so celo poletni vročinski valovi. Svetovna meteorološka organizacia vročinski val definira kot obdobje petih dni ali več s povprečnimi temperaturami najmanj 5 stopinj višjimi od povprečja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:08 13. Avgust 2021.

    Kaj je pa nuklearni fizik , strokovnjaki za covid, Cizelj z IJS napovedal??? On se na vse spozna.

  • 07:44 13. Avgust 2021.

    bla,bla,bla...

  • 23:32 12. Avgust 2021.

    no pa da vidimo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.