Prvi Fištravec, drugi Frangež

Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nina Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nina Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nina Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nina Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Andrej Fištravec Foto: Nino Verdnik Volilni štab Frangež Foto: Žurnal24 Volilni štab Fištravec Foto: Žurnal24 Volilni štab Fištravec Foto: Žurnal24 Volilni štab Frangež Foto: Žurnal24 Volilni štab Frangež Foto: Barbara Bradač Andrej Fištravec (nestrankarski kandidat) Foto: Barbara Bradač Andrej Fištravec Foto: Barbara Bradač Andrej Fištravec Foto: Barbara Bradač Matevž Frangež Foto: Barbara Bradač Matevž Frangež Foto: Barbara Bradač Matevž Frangež Foto: Barbara Bradač Milan Mikl Foto: Barbara Bradač Milan Mikl Foto: Barbara Bradač Milan Mikl Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru Foto: Barbara Bradač Volitve v Mariboru
Fištravcu s skoraj 53 odstotki glasov zmaga že v prvem krogu. Presenetljivo nizka volilna udeležba.
Oglej si celoten članek

Po neuradnih volilnih izidih mariborske občinske volilne komisije je največ volivcev glasovalo za Andreja Fištravca (nestrankarski kandidat), ki je dobil 52,73 odstotka glasov volivcev. Drugouvrščeni, Matevž Frangež (SD) je prejel 24,65 odstotka glasov.

Sledijo Milan Mikl (SLS) s 6,01, Andreja Špernjak s 4,95 in Andrej Ketiš s 4,63 odstotka glasov volivcev.

Četudi so rezultati še neuradni, je glede na dovoljšnje število preštetih glasovnic že mogoče napovedati, da drugega kroga volitev ne bo.

Veselo v volilnem štabu

V volilnem štabu zmagovalca volitev je zelo veselo. Slišati je vzklike "Hura!" in "Bravo!". Zmago so nazdravili s penino, Fištravec je zarezal v torto, prisotni se objemajo. Fištravec se je za zmago zahvalil vsem prostovoljcem, ki so sodelovali v volilni kampanji.

V volilnem štabu sta tudi hčerka in mama Andreja Fištavca. Obe sta nad rezultatom navdušeni.

Drugouvrščeni na volitvah Matevž Frangež je poraz že priznal in čestital novemu mariborskemu županu.

Nizka volilna udeležba

Volilna udeležba je bila glede na množične proteste v Mariboru ob koncu preteklega leta presenetljivo nizka. Do 16. ure je glasovalo le 21 odstotkov volilnih upravičencev, kar je približno toliko, kot jih je leta 2010 glasovalo za Franca Kanglerja (SLS), ki je zmagal že v prvem krogu. Prejel je 50,41 odstotkov glasov. Do 19. ure je glasovalo 31,23 volilnih upravičencev.

11 kandidatov

Župana so Mariborčani izbirali med 11 kandidati. Poleg Fištravca in Frangeža so se za to mesto potegovali še Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda), Folko Puconja (SNS), Milan Mikl (Županova lista in SLS), Avgust Heričko (NSi), Milan Razdevšek (LDS), Andrej Ketiš (Lista za Maribor), Lidija Divjak Mirnik (LPR), Andreja Špernjak (SDS) in Monika Piberl (Glas žensk Slovenije).

Hkrati so potekale tudi volitve za štiri nadomestne svetnike, potem ko so se temu mestu odpovedali vsi kandidati SD. Za prazne stolčke se je potegovalo 37 kandidatov z dvanajstih strankarskih list.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 10:03 18. Marec 2013.

    srbsko murgeljskega prevarantsva

  • 10:02 18. Marec 2013.

    primitivec dragec

  • 09:02 18. Marec 2013.

    Roksa, ta gospa je prava izbira za MB. Glede prismojenosti - ti si prismojen, ona je čisto vredu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.