Prvi letošnji novorojenček se je rodil v Kranju

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Prvi je deček, rodil se je v Kranju. Prva deklica se je rodila v mariiborski porodnišnici.
Oglej si celoten članek

Prvi novorojenček v novem letu v slovenskih porodnišnicah se je rodil 45 minut čez polnoč, in sicer je bil to deček v Kranju. Prva deklica letos pa se je rodila v Ljubljani ob 2.28, so za STA povedali v tamkajšnji porodnišnici. Do približno 8.30 se je v slovenskih porodnišnicah danes rodilo devet otrok.

Na prvi dan novega leta so mamice sicer poleg Kranja in Ljubljane že rodile tudi v porodnišnicah v Celju, Trbovljah in Šempetru pri Gorici, drugje pa novorojenčke še pričakujejo.

Zadnji porod v slovenskih porodnišnicah v preteklem letu je bil v Mariboru. Na silvestrovo ob 23.26 se je v tamkajšnji porodnišnici rodil deček. Zadnja deklica, rojena lani v slovenskih porodnišnicah, pa se je rodila ob 22.56 v Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:43 2. Januar 2016.

    mb.je lj.? al kaj? Zmeda

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.