Prvi možen datum za volitve 22. junij

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Odstop. Bratuškova ob funkcijo sredi tedna.
Oglej si celoten članek

Predsednica vlade Alenka Bratušek bo danes, deset dni po kongresu PS, na katerem je izgubila boj za predsednika stranke z Zoranom Jankovićem, tudi uradno odstopila. O odstopu bo pisno obvestila predsednika države in predsednika državnega zbora (DZ).

Izredna seja DZ, na kateri se bodo, kot zahteva poslovnik, z odstopom seznanili poslanci in poslanke, naj bi bila sredi tedna. Po tem bo funkcija predsednici vlade tudi uradno prenehala, vlada pa bo opravljala tekoče posle do izvolitve nove. Prvi možen datum za predčasne volitve je 22. junij, vendar bi zato morali skrajšati 30-dnevni rok za razpustitev parlamenta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.