Prvi nadzornik Pošte Slovenije Davorin Kračun

Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Pošta. Nadzorni svet v novi sestavi se je seznanil s poslovanjem družbe. Menjav v upravi ni na vidiku.
Oglej si celoten članek

"Dosedanji rezultati so dobri in mislim, da je treba takšne rezultate vzdrževati in spoštovati. Pretekli rezultati sicer ne zagotavljajo prihodnjih, a menim, da bo naše delo posvečeno temu, da bi Pošta tudi v prihodnje pošteno, kvalitetno in učinkovito opravljala svoje poslanstvo," je po današnji seji nadzornega sveta dejal novoimenovani predsednik Pošte Slovenije Davorin Kračun.

"Nikoli ne reči nikoli"

Kračun računa, da se bodo nadzorniki svojega dela resneje lotili že na naslednji septembrski seji, na vprašanje, ali je takrat možna tudi zamenjava uprave družbe na čelu z direktorjem Alešem Haucem, pa diplomatsko odgovarja: "Nikoli ne reči nikoli, ampak rezultati so dobri in na takšne, tovrstne agende nimamo."

"Dobrega konja se ne menja"

Zadovoljstvo nad prvim srečanjem z novimi nadzorniki je danes izrazil tudi generalni direktor Aleš Hauc, ki se mu po nekajmesečnem skrhanem odnosu z nekdanjim prvim nadzornikom Klemnom Grošljem, ta je nekaj časa zahteval celo njegov odstop, obetajo nekoliko bolj mirni časi.

"V novem nadzornem svetu gre za visoko priznane strokovnjake na svojih področjih, kar daje močno prepričanje, da bo ta nadzorni svet v kontekstu visoko strokovnih in usposobljenih ter uglednih predstavnikov profesionalno nadziral našo družbo. Tega se veselimo in upamo na korektno sodelovanje z njimi," je dejal Hauc.

Ta se sicer zaveda, da je mandat poslovodstva vselej zgolj od ene do druge seje nadzornega sveta, a se običajno "dobrega dirkalnega konja ne zamenja".

Novi nadzorniki

Nadzorni svet Pošte Slovenije je sicer šestčlanski, pri čemer štiri člane imenuje ustanovitelj, dva pa izvoli svet delavcev. Poleg treh novih nadzornikov Kračuna, njegovega namestnika Petra Premka in Sama Sanzina je v nadzornem svetu Pošte kot edina od prejšnjih članov še Barbara Gorjup, zaposlene pa zastopata Božidar Pograjc in Rudi Matjašič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:27 17. Avgust 2011.

    Davorin-še en lopov več v NS Pošte!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.