Prvi v letu 2010 je deček Tai

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Žurnal24)
Le minuto čez polnoč je v ljubljanski porodnišnici na dan privekal krepak deček Tai, a je kmalu dobil močno konkurenco, deklico Tajo.
Oglej si celoten članek

Tai se je očitno odločil, da se bo rodil takoj po novoletnem odštevanju. Minutko če polnoč je tako pozdravil mamico Matejo s svojimi 3235 grami.

Novopečeni mamici je čestital tudi predsednik republike Danilo Türk. V čestitki je zapisal: "Današnjih čustev ne zna opisati in čutiti nihče razen vas. Želim vam zdravo, mirno, zadovoljno in srečno skupno življenje. Iskrene čestitke in vse dobro želim družini, predvsem pa malemu dečku."

 

Prva deklica v letošnjem letu se je prav tako rodila  v Ljubljani, in sicer je prijokala ob pol dveh zjutraj s 3333 grami. Njeno ime je Taja.

 

Večina praznuje 1. januarja
Zanimivo je, da največ Slovencev praznuje rojstni dan ravno prvega januarja. Po podatkih Statističnega urada ta dan praznuje 7.806 ljudi. Vendar k temu niso prišteti lanski otroci, ki so se rodili 1. januarja in tudi letošnji še ne.

Vodijo deklice
Trenutno so se v Sloveniji rodile štiri deklice in trije fantki, v šestih porodnišnicah pa še čakajo na prve novorojenčke letošnjega leta. 

Po teži si prvo mesto delita Celjanka in Jeseničan, oba sta namreč ob rojstvu tehtala poštenih 4030 gramov.

1000 dojenček
Čeprav se v slovenjegraški bolnišnici ni rodil prvi otrok v letošnjem letu, pa bodo vseeno praznovali. V njihovi porodnišnici se je namreč rodil 1000. dojenček.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.