Prvič po februarju cenejša vožnja

Foto: Žurnal24
Od polnoči lahko na bencinskih servisih prvič po nekaj mesecih točimo ceneje.
Oglej si celoten članek

Kljub zvišanju trošarin na neosvinčeni bencin ter dizelsko gorivo in kurilno olje, ki jih je sprejela vlada, so se cene bencina in dizelskega goriva opolnoči znižale, medtem ko je cena kurilnega olja pa ostala nespremenjena.

 

Če boste namesto danes vaš rezervoar napolnili jutri, boste pri 50 litrih bencina privarčevali za kavico z mlekom.

Za liter neosvinčenega bencina 95 je tako treba odšteti1,192 evra oz. 2,3 centa manj kot prej. 98-oktanski bencin je cenejši za 1,9 centa, liter stane 1,224 evra.

 

Za liter dizelskega goriva je treba po novem  odšteti 1,143 evra (-2,3 centa), medtem ko liter kurilnega olja še naprej stane 0,743 evra.

Gorivo se je pocenilo prvič po februarju letos, na pocenitev pa vplivajo gibanja borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu ter gibanja tečaja dolarja.

Povečanje trošarine za pogonsko gorivo bo veljalo do 1. marca 2011, ko se bo obdavčitev s trošarino nadomestila z uvedbo CO2-dajatve, ki bo v nadaljevanju obremenjevala tudi poslovno rabo goriv, so še sporočili z vlade. Zaradi dviga trošarine se bo od 1. junija letos do 1. marca 2011 v državni proračun nateklo dodatnih 8,7 milijona evrov oz. milijon evrov na mesečni ravni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.