Prvič po promenadi

Foto: Žurnal24 Nepregledna množica ljudi si je kljub mrazu želela ogledati novo Semedelsko prom
Odprtje. Semedelsko promenado končno odprli.
Oglej si celoten članek

"Spomnim se še, ko smo vozili po njej z avtom. Velikokrat je bila cesta zaprta, ker je morje poplavljalo,” je bilo v soboto ob odprtju nove Semedelske promenade pogosto slišati spomine domačinov.

Nepregledna večtisočglava množica si je ob odprtju želela ogledati obnovljeno promenado, po svečanem rezanju trakov pa je nebo razsvetlil nekajminutni ognjemet.

Mestna občina Koper je za obnovo 540 metrov dolge in 13 metrov široke Semedelske promenade namenila 7,2 milijona evrov.

Naložba je zajemala obnovo obalnega zidu, ki je zdaj višji v povprečju za 60 centimetrov in obložen z istrskim peščenjakom. Postavljene so klopi za sedenje in stopnice, ki omogočajo dostop do vode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.