Prvič v zgodovini Telekom ni dobil razpisa

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na današnjem javnem odpiranju ponudb za mobilno telefonijo se je prvič v zgodovini zgodilo, da najugodnejše ponudbe ni oddal državni Telekom, ampak Simobil.
Oglej si celoten članek

Simobilu se prvič obeta naročilo mobilne telefonije za javno upravo. Poleg Telekoma in Simobila sta ponudbi oddala tudi Debitel in Tušmobil, kar kaže, da je bil za spremembo razpis nekoliko bolj odprt, doslej je namreč še drugi največji operater težko zadostil vsem pogojem. 

"Oddali smo najboljšo ponudbo za sklop 1 - storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov," je povedal direktor prodaje v Simobilu Rok Gorjup: "Po skoraj dveh desetletjih, ko so bili tovrstni razpisi oddani državnemu operaterju brez prave možnosti konkuriranja ali poštene bitke, smo bili letos sploh prvič priča korektni razpisni dokumentaciji," pravi Gorjup in dodaja, da bosta zaradi tega "največ pridobila javna uprava in tudi davkoplačevalci".
 
Razpisna komisija ima zdaj 45 dni, da preuči ponudbe, nato pa se bodo neizbrani ponudniki lahko pritožili, kar je zelo verjetno. 
 
Izbrano podjetje bo naslednja tri leta zagotavljajo mobilno telefonijo za 12.500 uporabnikov v javni upravi. 
 
janez.zalaznik@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:37 15. September 2015.

    Vse zgleda, da je propadajoči Simobil moral konkretno pod realno ceno, da je dobil posel. Moje mnenje je, da od …

  • 07:38 15. September 2015.

    Simobil prehiteva Telekom ,kar po desni strani. Sedaj ,ko je kupil Amis se Telekomu slabo piše.

  • 21:44 14. September 2015.

    Prikaz tega, kako ostra konkurenca lahko doseze, da se tudi razpisi zacnejo pisat posteno. Nekaj, kar se v avtomobilski industriji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.