Pse lovijo, a jih ne ujamejo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pritožbe nad psi brez povodcev. Redarji ukrepajo le, če jih vidijo.
Oglej si celoten članek


"Čedalje več ljudi svoje pse prosto spušča na otroška igrišča,"
je razburjen bralec. Ljubljansko mestno redarstvo odgovarja, da lahko ukrepajo le, če kršitelja zalotijo pri dejanju. Predpisana globa je od 200 do 400 evrov.

Povodci tudi za prosti tek

Največ prijav zaradi sprehajanja psov brez povodca je v parku Tivoli in preostalih parkih v središču mesta ter spalnih naseljih. Redarji parke nadzirajo v sklopu rednega dela, tudi v kombinaciji s policisti, prav tako se odzivajo na prijave. Zakon o zaščiti živali predvideva, da mora skrbnik psa na javni površini zagotoviti njegovo varnost tako, da ga ima na povodcu, razen če gre za posebne parke, ki so namenjeni prostemu sprehajanju psov in so temu primerno tudi zavarovani z ograjo.


"Ljudje bi se morali predvsem zavedati, kakšnega psa so sposobni voditi, koliko svojega psa obvladajo,
" menijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana. "Še tako prijazen nevzgojen kužek brez povodca lahko nenamerno povzroči prometno nesrečo, pretep ali pa samo prestraši otroka, ker je v igri skočil nanj," dodajajo. Opozarjajo, da je mogoče psu omogočiti prosti tek na varen način. "Obstajajo 10, 20 in več metrov dolgi povodci, na katerega pripnemo psa ter mu tako na kakšnem travniku damo možnost svobodnega teka, kljub temu pa ga imamo pod nadzorom."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:13 11. April 2014.

    Ma ni problem v pasmi, problem je v lastniku in njegovi vzreji psa. Če je pitbull ali Staford še ne …

  • 10:38 8. April 2014.

    Kaj imajo pse za lovit? Pes je 3x bolj poštena in pametna žival od vseh ljudi. Lovijo naj nevestne lastnike …

  • 09:17 8. April 2014.

    "V Društvu za zaščito živali Ljubljana menijo, da bi se morda lahko začeli pogovarjati o določenih psih, ki ne bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.