Psica na policijski postaji ugriznila policista

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včeraj zvečer je na mariborsko policijsko postajo prišla 51-letna Mariborčanka. S seboj je imela svojo psico pasme Staffordshirski bulterier, staro 5 let. Ko je v predprostoru govorila z dežurnim policistom, je z dvorišča v predprostor vstopil nič hudega sluteč 39-letni policist. V trenutku, ko je šel mimo lastnice psice se je le-ta zapodila vanj in ga ugriznila v golen leve noge ter ga lahko telesno poškodovala.
Oglej si celoten članek

Po ugrizu se je lastnica psa pričela nedostojno vesti do navzočih policistov, njihovih ukazov, da naj psu nadene nagobčnik, pa ni upoštevala. Prav tako policistom ni želela izročiti na vpogled svojega osebnega dokumenta, niti jim ni želela nuditi svojih osebnih podatkov ampak je kljub ukazu, naj počaka na kraju do zaključka postopka, s kraja odšla. 

Psica je v ustreznih evidencah že evidentirana kot nevaren pes, saj ima evidentirane že štiri ugrize (trikrat je ugriznila ljudi, enkrat drugega psa). Zaradi tega bi morala imeti lastnica psico na javnem kraju na povodcu, psica pa bi morala obvezno uporabljati nagobčnik. 

Zaradi vseh opisanih kršitev ji bodo policisti, ki lastnico psa poznajo, vročili plačilni nalog, v hitrem postopku pa ji bodo izdali tudi odločbo. O že petem ugrizu bodo obvestili tudi upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 15:24 22. Avgust 2016.

    Meni v vecini primerov je pes oz. vsaka zival vec vredna kot marsikateri clovek ... Zival je le zival odvisna …

  • 22:22 11. Avgust 2016.

    HEHEHE JA LASTNICA ŠE POVODEC ;-)

  • 17:44 11. Avgust 2016.

    obstaja še rešitev ,vsak ki bi bil proti usmrtitvi tisti moment bi plačal kazen.komur je pes vreden več kot človek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.