Ptičev letos manj

Foto: Žurnal24 Pri štetju zimskih populacij vodnih ptic ob Kolpi je tokrat sodelovalo 14 prosto
Štetje. Tokrat našteli manj vodnih ptičev od povprečja.
Oglej si celoten članek

Neuradni rezultati nedeljskega štetja vodnih ptic ob reki Kolpi so nekoliko pod povprečjem dosedanjih popisov, saj so jih, kot je povedal Boris Grabrijan, direktor Krajinskega parka (KP) Kolpa, našteli 827, medtem ko so jih lani 1.008.

A po njegovih besedah zaradi manjše številke ne gre sklepati na kakršnekoli probleme. "Najštevilčnejše so bile race mlakarice, opaženi so bili kormorani, labodi grbci, veliki žagarji, čopasti ponirki, mali ponirki, liske, sivke in zvonec, začuda pa le šest sivih čapelj, ki sicer v KP Kolpa poseljujejo največjo znano kolonijo v Sloveniji," je pojasnil Grabrijan.

Vsi, ki se tokrat niste odzvali povabilu k štetju, boste imeli priložnost prihodnje leto, ko bodo pripravili tudi dvodnevni tečaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.