Za štiri zvitke potrebujete:
- štiri tortilje,
- dva srednje velika puranja zrezka,
- poper,
- kari,
- rdečo papriko,
- zeleno papriko,
- rdečo čebulo,
- štiri liste solate,
- paradižnik,
- eno kislo smetano,
- sol,
- olivno olje,
- česen v prahu,
- po želji načo sir.
Priprava:
- Puranje zrezke narežite na tanke trakove in jih popražite na olivnem olju. Puranje trakove začinite s poprom in karijem.
- Iz kisle smetane pripravite namaz. Primešajte ji malo soli, žličko olivnega olja in malo česna v prahu, lahko pa dodate tudi druge začimbe po okusu. Zelenjavo operite, papriko narežite na trakove, paradižnik na kolobarje, čebulo pa na poljubno debele trakove.
- Ko je meso pečeno, tortilje na hitro pogrejte na ponvi. Nato jih nadevajte – premažite jih s kislo smetano, obložite z listom solate, nadevajte z mesom in zelenjavo, po želji lahko dodate tudi načo sir. Zvitke boste najlažje zvili tako, da na spodnji strani tortilje naredite zavihek, nato tortiljo zvijete še z leve in desne strani. Da bi zvitki obdržali obliko, lahko spodnji del zavijete v prtiček ali pa jih zavežete z vrvico.
Dober tek!