Račun brez krčmarja

Foto: Barbara Milavec Idejni projekt na objektu sedanje Figarole v Portorožu predvideva stavbo v dveh
Iz današnje primorske izdaje Žurnala24: Piranska občina: Gradnja objekta v dveh etažah sredi Portoroža ni mogoča.
Oglej si celoten članek

Zaplet. "Kupec je natančno vedel, kaj kupuje. Na tem območju je mogoče imeti le tak objekt, kot je obstoječi. Rekonstrukcija je mogoča, nadgradnje in dozidave pa ne," poudarjajo na piranski občini. Preverjali smo, ali je mogoče na območju sedanjega objekta Figarole v središču Portoroža uresničiti načrte novega lastnika – koprskega podjetja Grafist.

Še dolgo nemogoče
Za spremembo objekta bi morali sprejeti ustrezen občinski podrobni prostorski načrt. "To pa je mogoče le, če obstaja politična volja za to," poudarjajo na občini. Zanimivo, Anto Guberac, prvi mož Grafista, glede realnosti svojih načrtov meni drugače: "Po prostorskih aktih je naš predlog ureditve središča Portoroža mogoče uresničiti." Na vprašanje, ali je svoje ideje že predstavil novemu vodstvu občine, pa odgovarja nikalno.

Spomnimo, prav njegovi načrti ureditve Portoroža so bili eden od razlogov za spor med nekdanjim županom Tomažem Gantarjem in sedanjim podžupanom Gašparjem Gašparjem Mišičem, saj jim ta ni bil naklonjen.

Nerealni projekti

Po Grafistovih projektih bi tako na območju sedanje Figarole (objekt je od Istrabenz Turizma kupil spomladi leta 2009) na tlorisni površini štiri tisoč kvadratnih metrov zgradili objekt v dveh etažah, ki naj bi se raztezal na okoli pet tisoč kvadratnih metrih. Guberac je sprva sicer načrtoval še za dva tisoč kvadratnih metrov večji objekt. Poznavalci ob tem opozarjajo, da se mu večmilijonski nakup, če mu v Portorožu ne bo dovoljeno sezidati večnadstropne stavbe, ne bo povrnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.