Radarje bodo odstranili

Foto: MOM
Foto: MOM
Občina in vzdrževalec občinskih cest pozivata Iskro Sistemi, naj odstani radarje. Če jih ne bodo, bo to storila občina na njihove stroške.
Oglej si celoten članek

Nigrad je kot izvajalec vzdrževanja in obnavljanja občinskih javnih cest v mariborski občini pozval Iskro sisteme, naj odstranijo radarje. "Ugotavljamo, da navedena oprema ni v funkciji, ne ustreza odrejeni prometni ureditvi, prometno tehničnim in varnostnim razmeram na prometnih površinah in za njeno namestitev ni ustreznih pravnih podlag," je v dopisu družbi zapisal Srečko Hvauc, direktor podjetja.

Iskro Sisteme je pozval da v roku osmih dni prične z odstranjevanjem in dela zaključi v najmanj 30 dneh. V nasprotnem primeru bo radarje na stroške Iskre Sistemi odstranil Nigrad.

K odstranitvi radarjev je podjetje že dvakrat pozvala tudi Mestna občina Maribor (MOM), a se podjetje še ni odzvalo. "Če tega ne bodo v nekaj dneh storili, bomo radarje demontirali sami na njihove stroške," je danes povedal mariborski župan Andrej Fištravec.

Dolga zgodba

Spomnimo, da je MOM, ki jo je vodil takratni župan Franc Kangler, s podjetjem sklenila 30 milijonov evrov vredno koncesijsko pogodbo, po kateri naj bi podjetje v obdobju štirih let posodobilo dotrajan semaforski sistem v mestu, del kazni, plačanih z na novo postavljenimi radarji pa naj bi se stekel na njihov račun.

Lani oktobra so prve radarje postavili, a so jih jezni Mariborčani kmalu uničili. Občina je po odhodu Kanglerja pogodbo z Iskra Sistemi prekinila ter izklopila radarje, zaradi česar je družba vložila večmilijonsko tožbo. Kriminalisti obenem preučujejo sume korupcije, ki jih je v javno-zasebnem partnerstvu zaznala protikorupcijska komisija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.