Radarji ostajajo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Podjetje Iskra Sistemi ne bo odstranilo spornih mariborskih radarjev. Tega ne nameravajo storiti, preden ne bodo dosegli sporazuma z občino oziroma do razsodbe sodišča.
Oglej si celoten članek



Član uprave družbe Iskra Sistemi Jože Godec je dejal, da s strani Iskre Sistemi pri sklepanju in izvajanju pogodbe z Mestno občino Maribor ni bilo nobenih protipravnih dejanj. "Radarji so le del opreme, ki je bila do odpovedi postavljena v skladu s pogodbo. Postavitev je bila izvedena tudi z vsemi potrebnimi soglasji," je poudaril.

Pozivi župana ne zaležejo


S tem se je odzval na petkov poziv župana Andreja Fištravca, da je treba radarje takoj odstraniti iz mesta. Kot je takrat povedal župan, je občina Iskri poslala že dva poziva, naj odstrani sporne radarje, a se podjetje nanju ni odzvalo. "Če tega ne bodo v nekaj dneh storili, bomo radarje demontirali sami na njihove stroške," je povedal Fištravec. Podoben poziv so Iskri poslali tudi iz cestnega podjetja Nigrad.

Godec je danes za STA pojasnil, da poziv ni posredovala občina kot partner v pogodbi. "Na predloge občine odgovarjamo takoj oziroma v razumnem roku. Obratno je drugače. Če bodo ocenili za koristno, bodo rešitve iskali v dogovoru z Iskra Sistemi," je dodal.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.