Radi bi nova igrala

Foto: Žurnal24 Eno od štirih igral jasno priča, da je preživelo že veliko generacij.
Otroško igrišče pri vrtcu na Kokrici vzbuja skrb pri starših, saj menijo, da igrala niso varna.
Oglej si celoten članek

Mamice otrok, ki obiskujejo vrtec na Kokrici pri Kranju, prosijo za zamenjavo igral na otroškem igrišču. "So zastarela, nevarna, sploh pa nezadostna, saj jih uporabljajo vsi oddelki in še šolarji hkrati," je povedala zaskrbljena mamica Katja, Barbara pa po torkovem roditeljskem sestanku dodala, da otroci na igralih pogosto poškodujejo oblačila in da na tleh ni nobene zaščite.

 

Štiri igrala na sto otrok

Vrtec na Kokrici ne spada pod upravo Javnega zavoda Kranjski vrtci.

Na igrišču pri vrtcu na Kokrici stojijo štiri igrala.

V treh skupinah vrtca na Kokrici je 67 otrok, igrala uporablja tudi več kot trideset prvošolcev.

Približno petsto metrov je od vrtca oddaljeno javno igrišče pri gasilskem domu na Kokrici.

Mestna občina Kranj je v tem tednu postavila novo igrišče na Pungertu, začela je urejati tudi novo igrišče pri OŠ Franceta Prešerna.

Petindvajset na igralo
Vodja vrtca Tatjana Leskovar se z ugotovitvami večine staršev strinja. Povedala je, da so igrala, tako kot podružnična šola, pri kateri stoji vrtec, stara več kot trideset let. Ocenila je tudi, da jih je premalo, saj jih uporablja blizu sto otrok, tako jih statistično na eno igralo pride okrog petindvajset. Leskovarjeva je poudarila, da je zamenjava igral ena izmed prednostnih nalog v letnem delovnem načrtu vrtca, ne ve pa, kdaj bo do realizacije prišlo. Lani so, denimo, pričakovali novo zaščito na tleh, pa se je nekje zataknilo, spomnila se je tudi obiska predstavnikov mestne občine, ki so popisali stanje.

Čigava skrb
Mestna uprava je najprej povedala, da je letos samo za vzdrževanje igrišč ob vrtcih namenila trideset tisoč evrov, in nas glede same razporeditve in porabe sredstev narobe usmerila na upravo zavoda Kranjski vrtci. Spregledala je namreč, da vrtec na Kokrici pod okrilje Kranjskih vrtcev ne spada, zato smo se obrnili na podružnično osnovno šolo, ki pa nas je takoj napotila na ravnatelja matične OŠ Franceta Prešerna Aleša Žitnika. Ta nas je usmeril nazaj na občinsko upravo, točneje oddelek za razvoj in investicije.

Kdaj torej
Vodja oddelka Marko Hočevar je potem le pojasnil, da bo koncesionar Flora verjetno že prihodnji teden na Korici izpeljal nekatere najnujnejše ukrepe glede varnosti, nakup nove opreme pa za zdaj ni predviden. Možnost vidi šele prihodnje leto. Nekoliko v zadregi je dejal, da je potreb veliko, in opozoril na velika sredstva, ki jih sicer temu področju namenja občina.

Alternativa ni rešitev
V vrtcu na Kokrici stisko nekoliko blažijo z obiski bližnjega otroškega igrišča pri gasilskem domu, vendar pa po mnenju Leskovarjeve ne gre za niti približno enakovredno alternativo. Vzroki so v oddaljenosti, do njega vodi pot ob glavni cesti, pa tudi sama površina se ne more primerjati s tisto ob vrtcu. "Igrišče ob šoli je zelo lepo," dodaja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.